Havenverslag mei  

'leste nais'

 

Begin mei kreeg mijn broer Rein een hartaanval. Bezorgdheid alom binnen de familie. Gelukkig gaat het nu weer beter met Rein. 

 

Druk

 

Geert en ik hadden het heel druk, Geert met de boot en ik vooral met ons huis. 'Wat kan weg en wat moet blijven', het ruimt wel lekker op. Onze zoon Richard kwam gezellig weer thuis, na zes weken werken. Richard kon gelijk aan de bak, zijn vader helpen. Daarnaast liepen ook de voorbereidingen voor het huwelijk van onze dochter Mirjam en schoonzoon Jacob. Zij houden ons huis bewoonbaar, zodat wij af en toe thuis kunnen komen. Mijn collega's hebben ook de moeite genomen om een afscheidsetentje te organiseren. Het was een gezellig avondje, bedankt daarvoor.

 

Gezelligheid

Intussen was het in de Urker haven zoals altijd levendig en gezellig. Onder andere, door de visserijdagen. Het is leuk om Urk vanaf je boot te beleven. Je voelt je een beetje toerist in je eigen dorp. 

 

 

Op de steiger hebben we veel leuke mensen ontmoet. Veel mensen hebben er een vaste ligplaats en komen overal vandaan. Emmeloord, Assen, Hoogeveen tot aan Duitsland aan toe. 

Alied nog bedankt voor de digitale boeken. 

 

Op Urk kregen we veel reacties op onze plannen. Het urker woord 'oegoe' is vaak gevallen. Op Urk kun je het woord 'Oegoe' op veel verschillende manieren gebruiken. De reactie 'oegoe' betekende dan vaak iets in de trant van 'wat verschrikkelijk' tot en met ' wat een gaaf plan'. 

 

Dopen George

Eind mei, op een hete zondag is onze George gedoopt. Het was een mooie dienst. We zijn dankbaar dat we dit nog mochten meemaken.